Tekakor och fetaostfyllda matmuffins

Tekakor med havregryn

Blanda och låt svälla 1 timme:
3 dl mjölk
3 dl havregryn

3 dl mjölk
1 dl olja
50 g jäst
1 msk socker
1,5 dl salt
1 dl vetekli
12 dl vetemjöl

Blanda 3 dl mjölk och havregryn. Låt det svälla 1 timme.
Blanda 3 dl mölk och olja i en kastrull, värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vätskan och mjölk/havregrynsblandningen. Arbeta in övriga ingredienserna.
Låt degen jäsa 30 minuter.
Dela degen till 20 bullar, lägg dem på plåten. Platta till 10 cm diam.
Låt jäsa på nytt.
Nagga och grädda 10 min i +225 grader.
Pensla genast med vatten och täck över.

Fetaostfyllda matmuffins 8 – 16 st

5 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
8 soltorkade tomater i olja
½ dl olja
2 dl naturell yoghurt
100 g fetaost

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ägg, olja (eller olja från tomaterna) samt yoghurt.
Rör ner det i mjölblandningen. Skär tomaterna i bitar och fetaosten i tärningar och blanda ner dem.
Klicka ut smeten i 8 muffinsformar (Amerikansk storlek) eller i bullformar.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter för de stora och 10 – 12 för de små.

image_pdfimage_print