Key lime paj

Key lime paj
10 – 12 port

Botten:
125 g smält smör
200 g digestivekex

Fyllning:
5 äggulor
400 g kondenserad mjölk
2 msk finrivet limeskal
1 dl färskpressad limejuice
ev. 1 msk vaniljsocker

Garnering:
tunna skivor lime

Ugn 175 grader

Smält smöret. Krossa kexen i en mortel eller en matberedare.
Häll smulorna i en bunke. Blanda i det smälta smöret.
Tryck smulmassan i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 – 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning:
Blanda äggulorna med den kondenserade mjölken, limejuicen, limeskal och ev. vaniljsocker.
Rör försiktigt till en slåt blandning och häll smeten i formen. Sila bort limeskalen.

Grädda ytterligare 15 minuter.

Garnera med limeskal och vispad grädde om man önskar.

 

image_pdfimage_print