Smulpajer

 

Smuläppelpaj

Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 msk socker
100 g margarin

Fyllning:
4 äpplen
(+ ½ dl socker och kanel)

Skala och skiva äpplen och lägg dom i en smord pajform (21 cm i diam.)
Strö över kanel och socker.
Blanda ihop smuldegen och strö degen över äpplen.

Ugn 225 grader ca 30 min. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

 

Smulpaj med rabarber

ca 400 g rabarber

2 dl vetemjöl
1 msk socker
100 g margarin

Skär rabarber i skivor och kokas några minuter. Sila bort vattnet.
Smörj en pajform och lägg rabarbern i botten och smulpajdeg ovanpå.
Grädda som ovan.

 

Bärpaj

ca 400 g bär (behöver inte kokas)

Gör som ovan.

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print