Budapestrulle

Budapestrulle
(går bra att frysa)

150 g nötkärnor
1 dl vetemjöl
1,5 msk kakao
4 äggvitor
2,5 dl strösocker

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 burk konserverade mandarinklyftor (300 g)

Garnering: 2 msk florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka nötkärnorna. Blanda nötkärnor, vetemjöl och kakaopulver. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt strösockret och vispa ytterligare till något seg konsistens. Vänd försiktigt ner nötlandningen i äggvitesmeten.
Bred ut smeten i en smörpappersklädd långpanna, 30×40 cm.
Grädda i ugn, 10 – 15 min. Stjälp upp kakan. Dra av smörpappret. Låt svalna.
Vispa grädden. Låt mandarinklyftorna rinna av väl. Vänd ner dem 8 grädden. Bred grädden över kakan. Rulla ihop. Sikta över florsocker.

image_pdfimage_print