Chokladrulltårta

Chokladrulltårta (Drömrulltårta)
Gluten- och mjölkfri

3 ägg + 1 äggvita
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning / Kräm:
100 g smör  eller mjölkfri margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Ugn +250 grader
Vispa ägg, socker och äggvita poröst.
Blanda ihop potatismjöl, kakao och bakpulver.
Sikta mjölblandningen och rör försiktigt i smeten.
Bred smeten på en bakpappersbeklädd ugnsplåt.
Grädda i 5 minuter utan att öppna ugnsluckan.
Vänd kakan på ett bakpapper som är sockrad. Låt svalna.

Fyllning:
Rör smör, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst. Rör i äggulan.
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla från långsidan.
Förvara rulltårtan i kylen, ihoprullad med bakplåtspapper.
Går bra att frysa.

image_pdfimage_print