Glassrulltårta

 

 

Glassrulltårta

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning och dekoration:
1,5 liter vaniljglass
3 dl vispgrädde
färska bär eller frysta
citronmeliss eller mynta

Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda torra de ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt sist mjölkn.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper vars kanter är vikta.
Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Stälp upp tårtbottnen på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.
Låt glassen stå ett tag i rumstemperatur så den mjuknar.
Bred ut glassen på den avsvalnade kakan och rulla ihop som en rulltårta.
Ställ i i frysen minst 2 timmar före servering.
Vispa grädden, bred den över rulltårtan och dekorera den.

Obs! ev. några droppar röd karamellfärg i grädden.

image_pdfimage_print