Falsk toscakaka

 

Falsk toscakaka
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör, smält

Toscasmet:

75 g smör
2 dl socker
1½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Smöra en långpanna och strö med kokos. Sätt ugnen på 200º. Blanda de torra ingredienserna till kakan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och det smälta smöret. Rör ihop försiktigt och häll i långpannan. Grädda 12-15 min.
Blanda uder tiden ihop ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta ut kakan, bred på toscan och grädda ytterligare 10 min. Låt kallna och skär i bitar.

 

image_pdfimage_print