Morotskaka

Morotskaka i långpanna

4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 dl rapsolja
6 dl rivna morötter (ca 400 g)

Topping:

200 g Philadelphia naturell
60 g smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ citron, rivet skal och saft (eller
2 msk pressad lime)

Ugn 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt olja, morötter och citronskal och citronsaft (eller pressad lime)
Klä en långpanna (32×24 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 – 35 minuter. Låt kallna i långpannan.
Skär i rutor.
Vispa ihop alla ingredienserna fluffigt med elvisp till toppingen. Bred ut den över rutorna. Gör mönster med hjälp av en gaffel.

Tips!
Satsen räcker till 2 sockerkaksformar.  Grädda i 175 grader 35 – 40 minuter.

 

 

 

image_pdfimage_print