Jordgubbstårta

jordgubbstarta400
Jordgubbstårta

 

Tårtbotten Liten:

2 st ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten

 

Tårtbotten Stor:

3 st ägg
3 dl socker
2,25 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl varmt vatten

 

Smörj och bröa en 1½ liters alt. 2 liters rund bakform.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Tillsätt vattnet. Häll smeten i formen. Grädda i 200 graders ugnsväme i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Pröva med en sticka.

Låt kakan kallna och dela den sedan i tre bottnar.

 

Garnering:

3 – 4 dl Vispgrädde
Jordgubbar
citronmeliss- eller myntablad

 

Fyllning:
Mosa 2 dl jordgubbar och blanda med lite vispad grädde.Bred fyllningen mellan bottnarna. Vispa grädden, bred den över tårtan och garnera den med hela jordgubbar.

 

 

image_pdfimage_print