1

Parisbullar

Parisbullar ca 50 st

50 g jäst
200 g smör
4 dl gräddmjölk
1 dl socker
1 krm salt
1 krm hjorthornssalt
1 ägg
13 – 14 dl vetemjöl

Fyllning:
fast vaniljkräm

Pensling och garnering:
smält smör
strösocker

Smula sönder jästen i degbunken. Smält smöret och häll över gräddmjölken.
Låt degspadet bli knappt fingervarmt. Häll lite över jästen och rör om att den löser sig.
Tillsätt resten av degspadet, sockret, salt, hjorthornssalt, ägg och största delen av mjölet.
Arbeta degen smidig och ta upp den på bakbordet.
Dela degen i bitar och kavla ut till fyrkanter, ca 6 x 6 cm.
Lägg en klick fast vaniljkräm i mitten på varje och nyp ihop degen väl så att inte vaniljkrämen rinner ut.
Lägg bullarna på väl smord plåt med skarven mot plåten och låt bullarna jäsa långsamt till ca dubbel storlek ca 1½ timme.
Grädda i 250 – 275 grader 8 – 10 minuter.
Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.