Bananpannkakor

Bananpannkakor med kokos och chokladsås 2 port

Pannkakssmet  2 port
2 ägg
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
salt
smör eller margarin till stekning

Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjölet under vispning till en klimpfri smet. Smaksätt med salt. Låt smeten stå och svälla en stund.
Ta 1 dl till varje pannkaka. Grädda pannkakorna guldbruna på båda sidor på medelvarm värme. Låt dem svalna.

Fyllning:
1/2 banan per pannkaka
2 port vaniljsås (mix)

Garnering:
Chokladsås
Kokosflingor

Chokladsås: (lika delar socker, kakao och vatten)
Koka egen chokladsås eller använd färdigt chokladsås från en tub.

Skiva bananerna och lägg på ena halvan av pannkakan och häll chokladsås över.
Vik ihop pannkakan. Fortsätt med resten av pannkakorna.
Garnera pannkakorna med chokladsås och strö på kokosflingor.
Servera med glass.

Bananpannkakor Thailändska 4 port

4 bananer
1,5 dl kokosmjölk
1 dl socker
2,5 dl mjöl
ev. ½ tsk malen ingefära

Mosa bananerna med en gaffel, häll i de i en bunke.
Blanda i kokosmjölk, socker och sist mjölet.
Häll i mjöl tills det blir segt, segare än vanliga pannkakor.
Klicka ut ungefär 10 cm stora pannkakor och stek på båda sidor i stekpanna
(gärna teflonpanna med lite margarin mellan varje lagg).

Servera med skurna exotiska frukter och glass eller vispad grädde till.
OBS! väldigt mäktigt

image_pdfimage_print