Nubbesallad, skinknubbe och Gubbröra

nubbe400ny

Nubbesallad 10 port

10  kokta potatisar
2,5 små rödlökar
5 hårdkokta ägg
350 g matjesill
6 dl hackad purjolök
3,5 dl gräddfil
3,5 dl majonnäs
7 msk kaviar
2,5 dl dill
2,5 dl persilja
3 krm peppar

 

Tärna potatis, hacka löken, de hårdkokta äggen och matjesillen.
Blanda försiktigt alltsammans i en skål och låt salladen stå över natten.
Servera salladen med grovt mörkt bröd eller knäckebröd.

En ”lille en” är inte helt fel till denna sallad.

skinknubbe400ny

Skinknubbesallad 10 port

10 kokta potatisar
2,5 små rödlökar
5 hårdkokta ägg
350 g rökt skinka i små tärningar
2,5 dl hackad purjolök
3,5 dl gräddfil
3,5 dl majonnäs
2,5 dl dill
2,5 dl persilja
3 krm peppar

Tärna potatis, hacka löken, de hårdkokta äggen och skinkan.
Blanda försiktigt alltsammans i en skål och låt salladen stå över natten.
Servera salladen med grovt mörkt bröd eller knäckebröd.

Gubbröra 10 port

250 g hackad ansjovisfilé
7 hårdkokta hackade ägg (8 minuters)
7 kokta potatisar (kan uteslutas)
4 msk créme fraiche eller majonnäs
2,5 msk finskuren dill
2,5 msk finskuren rödlök
2,5 msk gräslök
2,5 krm svartpeppar

Tärna ansjovis, ägg och potatis.
Blanda alla ingredienserna i en bunke.
Servera gubbröran med kavring eller med mjukt tunnbröd.
Kall öl och en nubbe passar till.

image_pdfimage_print