Asiatisk lax

asiatisklax4002

Asiatisk lax 10 port

.
1,25 kg  laxfilé (ben-och skinnfri)

Gratängsås:
rapsolja
2,5 – 5 msk röd currypasta
1,5 dl vispgrädde
6 dl kokosmjölk2,5
2,5 tsk salt
2,5 tsk malen ingefära
2,5 tsk farinsocker
3 – 5 st vitlöksklyftor
2,5 lime riven skal och saft
2 chili eller 2 – 3 tsk chiliflakes
Ev. salladslök skuren på snedden
 dl 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnssäker form.

Fräs currypastan i olja. Tillsätt grädde och kokosmjölk. Smaksätt med salt, ingefära, farinsocker, chili,  limesaft och finhackad vitlök. Häll såsen över fisken.
Eventuellt lite salladslök ovanpå.

Gratinera i mitten av ugnen ca 20 – 30 min.

image_pdfimage_print