Fisksallader

pastasalladlax400

Laxsallad med pasta och fetaost 10 port

750 g lax i tärningar
olja
500 g kokt pasta (fjärilar eller fussili)
500g fetaost
375 g ärtskidor
675 g körsbärstomater
svarta oliver
ev. räkor

Dressing:

1,5 dl olivolja
lite senap
salladskrydda

.
Koka pastan i saltad vatten.
Stek laxen i olja några minuter så den blir genomstekt.
Tärna fetaosten. Tina ärterna och halvera tomaterna. Blanda alltsammans.
Blanda ihop dressingen och häll över salladen. Servera med bröd.

 

laxsallad4001
Laxsallad 10 port

750 g gravad lax
10 skivor vitt bröd till krutonger
2 – 3 schalottenlökar
5 avocadon
5 tomater i klyftor
5 msk valnötter
Olika sortens sallad
10  ägg

Dressning:
ca 1 dl valnötsolja eller olivolja
2 – 3 msk mild vinäger
2 – 3 tsk osötad senap

Koka äggen ca 7 minuter.

Skiva och strimla laxen. Skär brödet i tärningar och smörfräs dem gyllenbruna.
Skiva löken tunt. Gröp kärnan ur avocadon, droppa eventuellt på citron så den behåller färgen.
Grovhacka nötterna.
Lägg upp och blanda salladen direkt på tallrikarna.
Blanda ingredienserna till dressingen och droppa över salladen.

Servera ägghalvor och bröd till.

image_pdfimage_print