Diverse förrätter, sushi

sushi400ny

Sillsushi 12 st
6 kokta färskpotatisar
2 hela matjesillfiléer (12 bitar)
1 dl gräddfil
1 knippa gräslök (hackad)
1 rödlök (finhackad)

Halvera potatisen, skär bort lite i botten så står de stadigare.
Skär matljesillen i centimeterbreda bitar.
Häll en klick med gräddfil och gräslök på varje potatis.
Lägg på en sillbit och toppa med rödlök.

.
Tunnbröds-nori 12 st.
8 – 12 kokta färskpotatisar
100 g Västerbottensost
2 knippor gräslök
4 mjuka tunnbröd
2 dl gräddfil
100 g valfri rom

Riv potatisen och osten. Hacka gräslöken och rör i hop med potatisen och osten.
Fördela röran jämnt över bröden och rulla ihop. Skär varje rulle i 3 bitar.
Ställ rullarna på högkant och toppa med gräddfil och rom.

Sommarsushi med rökt lax 12 st.
6 kokta färskpotatisar
100 g färskost
skalet av 1/4 citron
½ – 1 msk riven pepparrot
3 skivor rökt lax

Halvera potatisarna. Blanda osten med citronskal och pepparrot.
Skär varje laxskiva i 4 strimlor.
Bred en klick ostblandning på varje potatishalva och lägg en trimla lax ovanpå.

Varmrökt laxrulle med Wasabi 12 port
1 tub Wasabi, 50 g
2 msk citronsaft
2 msk flytande honung
400 g färskost
1 kruka koriander, grovhackad
4 krm svartpeppar
8 – 12 tortillabröd
200 g ruccola, sköljd
800 g varmrökt lax

Blanda wasabi med citron, honung och färskost.
Krydda med koriander och svartpeppar.
Bred ostlblandningen på tortillabröden. Lägg på ruccola och lax.
Rulla ihop brödet.
Hit kan du förbereda dagen innan.
Förvara rullarna inplastade i kylen. Skär upp dem i bitar strax före servering och sätt en tandpetare i varje bit.

 

Sardellsnittar 20 st:
5 skivor vitt formbröd
1 burk sardeller
2 tomater
1 vitlöksklyfta
peppar

1. Skär brödet kantfritt och dela i 4 delar.
2. Dela tomatern och ta bort kärnorna. hacka tomaterna.
3. Pressa ner vitlöken och peppra.
4. Rosta brödet och dropa över lite olja från sardellerna.
5. Lägg på tomathacket med en sardell överst.

Örtmarinerad prästost
2 – 3 dl blandade färska örter,
rosmarin, dragon och timjan, grovhackade
1 dl olivolja
½ dl vitvinsvinäger
2  krm svartpeppar
3  krm flingsalt
400 g prästost stora tärningar

Blanda örterna med olja, vinäger, peppar och salt. Lägg osten i marinaden.
Låt dra i kylen över natten. Vänd osten några gånger i marinaden.
Servera med en tandpetare.

 

 

 

 

 

 

.

image_pdfimage_print