Fyllda coctailtomater

 

Fyllda tomater 40 st:

40 coctailtomater
2 dl kesella
½ dl färskriven parmesan
2 msk hackad rucolasallat
salt och peppar.

Skär av toppen på varje tomat, spara den tilllock.
Skär även av yttersta delen av bottnen, så den kan stå utan att tippa.
Gröp ur kärnorna med en sked.
Blanda samman kesella, parmesan och rucola. Smaka av med salt och peppar.
Fyll tomaterna genom att försiktigt spritsa i röran och lägg på tomatlocken.

Pestofyllda tomater 40 st

40 coctailtomater
1 sats pesto
basilikablad till garnering

Pesto:
1,75 dl rostade pinjekärnor
3 – 4 krukor basilika
4 hackad vitlöksklyfta
4 dl riven parmesanost
3 dl olivolja
salt och svartpeppar

Skär ett lock av tomaterna och gröp ur innehållet. Låt torka upp och ned på en hushållspapper. Fyll halvorna med pesto.
Pesto: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Mixa allt till en grön massa.Låt vila i kylen.

.
Getostfyllda coctailtomater för 40 st: 

40 coctailtomater

Fyllning:
350  g mjuk getost (eller fetaost)
2 dl créme fraiche
salt, svartpeppar

Skär lock på tomaterna och gröp ur innhållet med en sked.
Mixa osten och tillsätt créme fraiche så osten blir krämig.
Smaksätt och fyll tomaterna med ostkrämen.

image_pdfimage_print