Het kycklinggratäng

hetkycklingg400

Het Kycklinggratäng 10 port
med ris och sallad

10 st kycklingfilé
kycklingkrydda
2,5 – 3 paprikor
5 bananer
7,5 dl gräddmjölk
3/4 dl majsenamjöl
5 vitlöksklyftor
2 ½ tsk curry
2 ½ tsk Sambal Oelek
5 msk Mango Chutney (green label, orginal taste)
salt

Bryn kycklingen runt om i olja. Krydda med kycklingkrydda.
Strimla paprikan och fräs den i stekpannan. Skiva bananen.
Varva allt i en ugnssäker form.
Häll gräddmjölken i stekpannan med och red med majzenamjöl utrört
i lite vatten. Smaksätt med pressad vitlök och curry.
Slå såsen över alltsammans.
Grädda 20 min i 200 graders ugnsvärme.
Servera med ris och sallad.

 

image_pdfimage_print