Marinerad rostbiff

rostbiff4001

Marinerad rostbiff

2 kg rostbiff

Marinad:
4 – 6 pressade vitlökar
2 dl olja
2 -3 msk balsamvinäger
1 påse finhackade soltorkade tomater
1 dl hackade örtkryddor (rosmarin, timjam, basilika, dragon)
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Garnering:
ca 10 pärltomater
½ dl hackad persilja
pinjenötter
Ca 2 dl syltlökar (kan uteslutas)

Blanda marinaden. Skiva den färdiga rostbiffen.
Häll marinaden över köttet. Låt den stå i minst 2 timmar.
Garnera med persilja, pinjenötter, syltlökar och tomater.

Vinbärsmarinerad rostbiff 8 pers
(Serveras kall)

1 kg rostbiff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Marinad:
½ dl vinbärssaft eller gelé
2 msk vinäger
1 dl olja
1 dl färska vinbär
persilja

Lägg rostbiffen på ett ugnsäkert fat, salta och peppra. Stick in en
köttermometer.
Ugnsstek i 125 grader i ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är
55-60 grader. Låt köttet kallna.
Skär rostbiffen i tunna skivor och lägg upp på stora fat. Salta och mal
över svartpeppar.
Rör samman ingredienserna till marinaden och häll den över skivorna.
Dekorera med vinbären och persilja.

image_pdfimage_print