Pajer

 

 

Kall Laxpaj:

Pajskal:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 dl riven ost
1 tsk salt

Blanda ingredienserna till pajdegen. Klä en pajform med degen. Låt den vila 30 min i kylen.
Nagga och pensla botten med ägg. Grädda 15 – 20 minuter i 200 graders ugnsvärme.
Låt kallna. Bred fyllningen över och garnera.

Fyllning:
3 dl créme fraiche
100 g kaviar
3 krm grovmalen svartpeppar
1/2 hackad rödlök

Garnering:
Laxrosor, citron och dill

 

 

Kall Skinkpaj:

Pajskal:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 dl riven ost
1 tsk salt

Blanda ingredienserna till pajdegen. Klä en pajform med degen. Låt den vila 30 min i kylen.
Nagga och pensla botten med ägg. Grädda 15 – 20 minuter i 200 graders ugnsvärme.
Låt kallna. Bred fyllningen över och garnera.

Fyllning:
1 burk créme fraiche
200 g rökt skinka i strimlor
100 g grovriven ost
10 cm gurka i tärningar
2-3 msk majonnäs
1 st äpple i tärningar
2 st hårdkokta ägg hackade

Granering:
Tomater, gurka och persilja

 

Kall Skaldjurspaj

Pajskal 1 smördegsplatta (färsk eller fryst)
Platta till en pajform och grädda 15 – 20 min i 200 graders ugnsvärme.

Fyllning:
300 g räkor
2 st hårdkokta ägg (8 minuters)
1 st rödlök
1 st avocado
3-4 crabbsticks
1,5 dl färsk dill
2 dl creme fraiche
1,5 dl majonnäs
1 burk stenbitsrom (valfritt)

Blanda alla ingredienserna till fyllningen och låt stå över natten.
Fyll pajskalet strax för serveringen.

image_pdfimage_print