Pastasallad med kyckling


Pastasallad med kyckling och fetaost 10 port

1 liter pastaspiraler (fullkorn)
10 port salladskyckling (600 – 750 g)
ca 2 st gurka
3 askar körsbärstomater
2 – 2,5 paprikor
2 – 2,5 röda lökar
svarta oliver utan kärna
2 – 2,5 burkar tärnad fetaost

Dressing:
1,5 dl olivolja
2,5 msk vitvinsvinäger
oregano eller basilika
salt och peppar

Koka pastaspiralerna i saltat vatten. Spola med kallt vatten och låt pastan kallna.
Tina salladskycklingen. Häll av vätskan från fetaosten.
Skiva gurkan, halvera tomaterna, strimla paprikan och skiva löken. Blanda alltsammans. Häll över dressingen.
Servera med gott bröd och gärna tzatziki eller kebabdressing.

Tzatziki

1 liter matlagningsyoghurt
1-1,5 gröna gurkor (grovriven)
5 msk olivolja
5 tsk citronsaft
5 vitlöksklyftor eller vitlökspulver
salt
1 tsk malen svartpeppar
finhackad dill (eller persilja)

Riv gurkan grovt. Låt den rinna av en del av vätskan.
Blanda samman yoghurt, gurka och olja.
Smaksätt med peppar, vitlök, citronsaft och dill.

image_pdfimage_print