Pastasallad med kyckling


Pastasallad med kyckling och fetaost 10 port

1 liter pastaspiraler (fullkorn)
10 st kycklingklubbor (eller 10 port salladskyckling)
ca 2 st gurka
10 tomater eller några körsbärstomater
2,5 paprikor
2,5 röda lökar
svarta oliver utan kärna
2,5 burkar tärnad fetaost

Dressing:
1,5 dl olivolja
2,5 msk vitvinsvinäger
oregano eller basilika
salt och peppar

Koka pastaspiralerna i saltat vatten. Spola med kallt vatten och låt pastan kallna.
Rensa kycklingen från ben och skär den i bitar. Skiva gurkan, skär tomaterna i mindre bitar.
Strimla paprikan och skiva löken. Blanda alltsammans. Häll över dressingen.
Servera med bröd och gärna tzatziki.

 

Tzatziki

1 liter matlagningsyoghurt
1-1,5 gröna gurkor (grovriven)
5 msk olivolja
5 tsk citronsaft
5 vitlöksklyftor eller vitlökspulver
salt
1 tsk malen svartpeppar
finhackad dill (eller persilja)

Riv gurkan grovt. Låt den rinna av en del av vätskan.
Blanda samman yoghurt, gurka och olja.
Smaksätt med peppar, vitlök, citronsaft och dill.

image_pdfimage_print