Skinknubbe och skinkröra med pepparrot

Skinknubbesallad 10 port

10 kokta potatisar
2,5 små rödlökar
5 hårdkokta ägg
350 g rökt skinka i små tärningar
2,5 dl hackad purjolök
3,5 dl gräddfil
3,5 dl majonnäs
2,5 dl dill
2,5 dl persilja
3 krm peppar

Tärna potatis, hacka löken, de hårdkokta äggen och skinkan.
Blanda försiktigt alltsammans i en skål och låt salladen stå över natten.
Servera salladen med grovt mörkt bröd eller knäckebröd.

Skinkröra med pepparrot 10 port

5 dl lätt creme fraiche
1,25 dl lättmajonnäs
2,5 – 5 msk riven pepparrot
375 g rökt skinka

Tillbehör: salladsblad

Rör ut creme fraichen med majonnäs och riven pepparrot.
Strimla skinkan och rör ner den i creme fraiche-röran.
Garnera med skinkskivor, tomatklyftor och persilja.
Bjud krispig sallad till.

image_pdfimage_print