Tunnbrödsrullar med lax och skinka

tunnbrodsrullarrom400ny

Tunnbrödsrullar med lax 30 st

4 mjuka tunnbröd

Fyllning:
4 kokta ägg
1 dl riven ost
1 dl créme fraiche
4 msk hackad gräslök
salt, peppar
200 g skivad gravad lax

Garnering:
100 g röd stenbitsrom
Dill

Koka äggen, skala och mosa med gaffel. Blanda i riven ost, créme fraiche och gräslök.
Bred blandningen på tunnbröden. Lägg på laxskivor och rulla som rulltårta. Linda i folie, låt ligga i frysen och skär rullarna till ca 2 cm:s breda skivor. Garnera med stenbitsrom och dillvippa..

Tunnbrödsrullar med skinka 15 st

2 mjuka tunnbröd

Fyllning:
2 kokta ägg
1/2 dl riven ost
1/2 dl créme fraiche
2 msk hackad gräslök eller persilja
salt, peppar
100 g skivad skinka

Garnering:
Gräslökskvistar eller persilja

Koka äggen, skala och mosa med gaffel. Blanda i riven ost, créme fraiche och kryddgrönt.
Bred blandningen på tunnbröden. Lägg på skinkskivor och rulla som rulltårta. Linda i folie, låt ligga i frysen och skär rullarna till ca 2 cm:s breda skivor. Garnera med persilja eller gräslökskvistar.

Tunnbrödssnittar 30 st (3- 4 st /pers.)

3 st mjuka tunnbröd
2 dl lätt créme fraiche
1,5 dl riven parmesanost eller västerbottensost
20 skivor strimlad prosciotto eller annan rökt skinka (150 – 200 g)
1 – 2 tsk sambal oelek (stark chilipasta)
(Ev. färsk strimlad chili för hetare snittar)

Blanda créme fraiche, ost skinka och sambal oelek till en röra.
Bred röran över tunnbröden. Rulla ihop ganska hårt och vira rullarna i plast- eller aluminiumfolie. Ställ i kylen.
Skiva varje rulle i 10 bitar. Grädda på en pappersklädd plåt i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
Garnera med färsk timjan och servera arma, ljumma eller kalla.

image_pdfimage_print