Crepes

image_print

Crepes 2 port

2 ägg
1,75 dl mjöl
2 dl mjölk
¼ tsk salt

Beräkna ungefär 1/2 dl per lagg. Vicka på pannan så att smeten täcker hela botten. Ta upp med stekspade då smeten har ”stannat” på ytan och laggen har vacker färg. Crepes gräddas bara på ena sidan.

Flera fyllnads alternativ:

Skinkstuvning 2 port

150 g strimlad skinka
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
1,5 dl gräddmjölk eller mellangrädde
salt och peppar

Smält margarinet i en kastrull. Strö över mjöl, rör om och späd gräddmjölk.
Tillsätt strimlad skinka. Koka i ca 2 minuter. Smaksätt.
Fördela fyllningen på varje pannkaka och rulla ihop dem.
Gratinera i 250 – 275 grader 10 min med riven ost.

Köttfärsfyllning 2 port

200 g köttfärs
125 g champinjoner
vitlök
½ msk tomatpuré
½ msk kinesisk soja
köttbuljong

Fördela 3-4 msk fyllning på varje pannkaka och rulla ihop dem.
Gratinera i 250 – 275 grader 10 min med riven ost.

Champinjonstuvning 2 port

½ burk skivade champinjoner eller färska
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
1,5 dl svampspad och mellangrädde
Kantarellfond eller salt
peppar

Fräs svampen i margarinet. Strö över mjöl, rör om och späd med vätska.
Koka i ca 2 minuter. Smaksätt med peppar och fond eller salt.
Fördela fyllningen på varje pannkaka och rulla ihop dem.
Gratinera i 250 – 275 grader 10 min med riven ost.

Räkstuvning 2 port

150 g skalade räkor
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
1,5 dl gräddmjölk eller mellangrädde
salt och peppar

Smält margarinet i en kastrull. Strö över mjöl, rör om och späd med gräddmjölk.
Koka i ca 2 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Fördela fyllningen på varje pannkaka och rulla ihop dem.
Gratinera i 250 – 275 grader 10 min med riven ost.