Fiskpinnar med remouladsås

fiskpinnar400

 

Fiskpinnar eller panerad fisk, potatis och remouladsås

2 port

300 g sej eller torsk
½ dl vetemjöl
1 ägg
salt och peppar
½ dl ströbröd
smör

4 port

600 g sej eller torsk
1 dl vetemjöl
1 – 2 ägg
salt och peppar
1 dl ströbröd
smör

 

Skär fisken i 3 cm breda skivor.
Dubbelpanera genom att först vända i vetemjöl. Sedan i uppvispad ägg som är saltad och kryddad. Vänd sedan i ströbrödet.
Stek på båda sidor i en stekpanna på medelvarm värme tills fisken är klar.
Eller stek på båda sidor tills dom fått fårg. Efterstek i ugnen ca 7 min i 175 grader.
För att sätta extra piff kan man blanda ½ dl kokosflingor i vetemjölet.
Servera med potatis, ärtor, remouladsås och tomat

Remouladsås

2 port:
1 dl lätt creme fraiche
1/4 dl majonnäs
torkad gräslök och bostongurka.
Lite salt och vitpeppar.

4 port:
2 dl lätt creme fraiche
1/2 dl majonnäs
torkad gräslök och bostongurka.
Lite salt och vitpeppar

image_pdfimage_print