Köttsoppa med klimp

kottsoppa400
Köttsoppa med klimp

2 port

300 g högrev eller bringa (nöt- eller älgkött)
vatten
köttbuljongtärning
ev. salt och peppar
morot, rotselleri, palsternacka och potatis
purjolök i skivor

4 port

600 g högrev eller bringa (nöt- eller älgkött)
vatten
köttbuljongtärning
ev. salt och peppar
morot, rotselleri, palsternacka och potatis
purjolök i skivor

Koka köttet i saltad vatten. Ta upp och tärna i mindre bitar.
Tärna grönsakerna smått och koka i buljongen.
Tillsätt den färdigkokta klimpen, köttet, grönsakerna och purjon.
Låt alltsammans koka en stund.

Klimp: Blanda vetemjöl, salt och vatten till lagom konsistens.
Gör klimparna med hjälp av en sked och koka en stund i saltad vatten.
Ta upp klimparna och spola under rinnande vatten. Tillsätt i soppan vid servering.

image_pdfimage_print