Italienska köttbullar

image_print

Italienska köttbullar med pasta 2 port

Köttbullar:

200 g köttfärs
1/2 dl ströbröd eller vitt bröd
2 msk vatten eller mjölk
1/2 tsk salt
svartpeppar
persilja, torkad eller fryst
basilika, torkad eller fryst
pressad vitlöksklyfta (eller vitlökspulver)
1/2 dl grovriven parmesan (eller annan lagrad ost)
lite olivolja till stekning

Tomatsås:
olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl passerade tomater (Mutti)
½ dl rött vin eller vatten
1 tsk basilika torkad eller fryst
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Pasta:
6 nystan bandspaghetti
Vatten och salt

Blanda ihop färsen med alla ingredienserna. Rulla stora köttbullar, 3 st per portion.
Bryn köttbullarna i olivolja runt om.

Koka tomatsåsen ca 15 minuter. Lägg i köttbullarna och koka några minuter.

Under tiden koka pastan.
Tag upp köttbullarna. Lägg upp sås och köttbullarna ovanpå pastan och strö över riven ost.

OBS! Det går att rulla mindre köttbullar, om man föredrar det .