Kött och färs

 

 

Amerikanska revbensspjäll 4 port

1 kg färska revbensspjäll

Till kokning:
1 gul lök
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
1 msk salt

Till grillning:
1 dl grillmarinad

Dela spjällen i portionsbitar. Skala och hacka löken. Koka upp några liter vatten och smaksätt med lök,
lagerblad, vitpepparkorn och salt.
Lägg ner spjällen i det kokande vattnet. Låt koka utan lock 10 till 25 minuter beroende på tjocklek.
Kolla när köttet börjar släppa från benet.
Då ska kokningen avbrytas och köttet lyfts upp.

Pensla spjällen med marinad, grilla ett par minuter över fin glöd.
Servera med amerikansk grillsås och gärna ris.

 

 

Marinerad fläskkarré: 6 pers
(Med västindisk smak)

6 skivor fläskkarré
½ dl pressad citronjuice
3 msk soja
2 msk flytande honung
1 msk färsk ingefära
½ tsk finhackad chilifrukt

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Låt köttet marinera i några timmar.
Ta upp köttet och låt det rinna av.
Grilla på en het grill, några minuter på varje sida, tills det är genomstekt.

 

 

 

 

image_pdfimage_print