Köttbullar med potatismos

kbulle400

 

Köttbullar

2 port
200 g köttfärs
2 msk ströbröd
½ dl mjölk
1 msk finhackad lök
½ ägg eller 1 äggula
½ tsk salt
svartpeppar

 

Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla i 10 minuter. Bryn den finhackade löken och låt den kallna.
Blanda alltsammans med färsen. Salta och krydda.
Forma små fina köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör.
Skaka stekpannan ofta under stekningen så blir köttbullarna runda och jämt bruna.
Servera med potatismos och grönt.

Potatismos 4 port

1 kg potatis (mjölig potatis)

Vatten
1 tsk salt
smör
Mjölk

Skala potatisen och dela dem i mindre bitar. Koka i saltad tills de är mjuka.
Sila bort vattnet och vispa genast med elvispen till klimpfri mos. Klicka i smöret och späd med mjölken.
(Bästa reultatet får man om mjölken är varm)
Vispa moset vitt och poröst.

image_pdfimage_print