Köttfärspaj

Köttfärspaj med sparris

3 dl vetemjöl
125 g smör
1 – 2 dl riven ost
1 krm salt
3 – 4 msk kallt vatten

Köttfärsfyllning:
250 g köttfärs
½ lök
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sparrisstuvning:
2 msk smör
2 tsk vetemjöl
200 g grön sparris (fryst)
1,5 dl mellangrädde
1 dl riven ost
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar

Gör först pajdegen och låt den vila ½ timme.
Bryn köttfärsen och löken i smör. Krydda.
Gör sparrisstuvningen. Tillsätt förkokta sparrisen i bitar.
Kavla eller tryck degen i en pajform 21 cm i diam. Spara lite deg till ett lock.
Förgrädda 10 minuter i 225 grader.
Fyll pajskalet med köttfärs och sparristuvning. Kavla ett lock och pensla
med ägg. Grädda 30 minuter i 225 grader.
Servera med grönsallad.

image_pdfimage_print