Kycklingspett

Kycklingspett med wockade grönsaker 2 port

300 g kycklingfilé

Marinad:
2 msk olja
1 msk pressad citron
1 msk Japansk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk kycklingfond

Glaze:
1 msk olja
1 msk Kinesisk soja
1/2 msk agavesirap eller honung
lite sambal oelek
1/2 tsk kycklingfond

Servera med:
Blomkålsris
Wokgrönsaker tex. Malaysisk Wok
Sweet chili sauce

Skär kycklingen i kuber och låt dem ligga i marinaden ca 30 minuter.
Starta ugnen på +225 grader.
Kuberna träs på grillspetten. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform.
Spetten ugnstekes i +225 grader ca 25 – 30 minuter. Vänd efter halva tiden.
Pensla på glaze och glasera i 3 – 4 minuter (gärna på ”speed” om den funktionen finns i ugnen)
Servera med kokt blomkålsris, wokade grönsaker och sweet chili sauce.

image_pdfimage_print