Mexikanska köttbullar

image_print

Mexikanska köttbullar med chipotlesås 2 port
Albondigas al chipotle

4 msk majsmjöl
½ dl varmt vatten
250 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 litet ägg
1 msk Taco kryddmix

Blanda majsmjöl och vatten. Blanda färs, ägg och mjölblandningen.
Pressa vitlöksklyftan. Knåda väl. Tillsätt salt och kryddorna medan du knådar.
Ställ åt sidan.

Sås:
½ gul lök (hackad)
2 st pressade vitlöksklyftor
½ burk passerade tomater (200 g)
½ msk chipotlepasta på burk
½ dl vatten
2 msk Taco kryddmix
½ köttbuljongtärning

Fräs löken i olja utan att den får färg. Tillsätt vitlöken och passerade tomater
och koka 5 min. Tillsätt buljong och chipotlepastan. Krydda.
Rulla köttbullar, stora som pingisbollar, lägg i såsen.
Höj värmen och låt koka 3 min under lock. Skänk värmen och låt sjuda 15 min.
Vänd bullarna försiktigt en gång.
Krydda såsen med Tacokrydda efter smak.
Servera med sallad, ris och gärna med mexikanskt öl corona.

OBS: chipotle är rökta jalapenjofrukter.