Pannacotta i glas

pannacottapassion4001

 

Pannacotta i glas 4 port

1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
5 dl mellangrädde
½ dl socker
4 små gelatinblad eller 2 stora

Garnering:
6 passionsfrukter eller krossad choklad

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden.
Om man använder vaniljsocker, behöver grädden inte sjudas.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Krama ur den och smält ner den i grädden.
Häll upp pannacottan i två vattensköljda glas. (Skölj glasen med varmt vatten så dom inte spricker.)
Låt stelna i kylen minst 2 timmar.
Kröp ur passionsfrukten (eller krossad choklad) och lägg på krämen.
Pannacottan smakar godast då den är riktigt kall.

 

Tips! Byt ut hälften av grädde mot 22 % kokosgrädde och smaksätt med rivet limeskal (4 st) istället för vaniljstång.

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print