Omelett, svampstuvning och äggröra

OMELETT (Fransk omelett)

3 ägg
lite salt och peppar

Vispa ihop ägg, salt och peppar med gaffel. Smält margarin och ringla i olja i en stekpanna. Häll i omelettsmeten. Grädda på lagom värme 3-4 minuter.

Olika serveringstips:
1. Lägg på riven ost som en rand på mitten, vänd försiktigt 1/3 över osten, och en      gång till. Flytta omeletten på en tallrik.
2. Servera omeletten med svampstuvning eller räkstuvning.
3. Lägg på  riven ost, gravad lax och dill.
4. Tomater och fetaost.

Champinjonstuvning

1 burk skivade champinjoner (eller några färska)
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl svampspad, mjölk eller grädde
kinesisk soja eller kantarellfond
peppar
ev. salt

Fräs svampen i margarinet. Strö över mjöl, rör om och späd med vätska.
Koka i 10 min. Smaksätt.

Äggröra 2 port

4 ägg
0,5 dl grädde
salt o peppar
1 tsk smör

Äggröra 4 port

8 ägg
1 dl grädde
salt o peppar
2 tsk smör

Vispa sönder äggen och rör i grädden. Salta och peppra
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, häll i äggröran och rör med träslev hela tiden på låg temperatur tills äggröran tjocknar.
Äggröran kan även tillagas i vattenbad.

Obs! Serveras direkt

 

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print