Pannpizza

Pannpizza 2 st

Pizza Mexicana 

Pizza California

Pizzadeg:

3,5 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1/2 krm socker
1 dl vatten (ca 50 grader)
1/2 dl olja

Pizzasås:

2 dl passerade tomater
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
basilika eller oregano

Pizzadeg:

Blanda vetemjöl, torrjäst, bakpulver, salt och socker. Rör i vatten och olja.
(Använd elvispen med degkrokarna).
Dela degen till två bitar och forma dom till runda bollar. Baka ut bollarna och lägg
dem i 2 st oljade pajformar. Låt jäsa 30 min. Gör fyllningen och pizzasåsen under tiden.

Pizzasås:

Blanda passerade tomater med olja, pressad vitlöksklyfta samt kryddorna.
Bred över pizzasåsen på degbottnarna. Lägg över pizzaosten, fyllningen och kryddor.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader ca 20 min.

Strö på mer oregano innan servering.

 

Pannpizza Mexicana

Fyllning:

75 g skinka
2 skivor bacon
chilifrukt och röd paprika
vitlöksklyfta pressad
Tacokrydda
Pizzaost (riven)

 

Pannpizza California

Fyllning:

75 g skinka
ananas, banan
räkor
Curry
Pizzaost (riven)

 

 

image_pdfimage_print