Smörgåstårta med skinka

smskinka24

Smörgåstårta med skinka

Smörgåstårtbottnar ca 20×30 eller Polarbröd 1,5 paket

Skink- och ostfyllning:
2 dl creme fraiche tomat & basilika
50 g riven västerbottnsost
1 dl soltorkade tomater finhackade
100 g rökt skinka

Skinkfyllning:
200 g färskost, naturell
2 tsk pepparrot,riven
1 dl bladpersilja, strimlad
100 g skinka kokt eller rökt, strimlad

Garnering: Två olika förslag:
2 dl vispgrädde (vispas) + 1 dl lättmajonnäs
eller Bredbar skinkost

Dekorering:
Skinka, ost,
tomater, gurka, vindruvor
Kokta ägg
Grönsallad (eller skivad gurka) runt tårtan

.
Fyllning:
Finhacka soltorkade tomater och den rökta skinkan. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen. Pensla bottnarna med mjölk. Bred hälften av fyllningen på den nedersta botten. Lägg på nästa botten och resten av fyllningen på den. Lägg på nästa botten.

Garnering:
Vispa grädden, blanda i majonnäs och bred över hela tårtan.
Hacka salladen i strimlor och fäst den runt tårtan. Garnera med skinkrullar, tomatklyftor, ost och gurka.

Tips: Lägg remsor av smörpapper under tårtan medan den garneras.

Farsdagstårta 10 bitar

Smörgåstårtbottnar ca 20×30 eller Polarbröd 1,5 paket

Fyllning 1

150 g strimlad skinka
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 dl hackad persilja
salt o peppar

Fyllning 2

½ grillad kyckling (eller salladskyckling)
1 dl bostongurka
1,5 dl créme fraiche

Garnering:

2 dl gräddfil
2 dl majonnäs
2 msk riven pepparrot (tub)
1 st gurka
Salladsblad

Topping:

15 skivad rökt skinka
15 dkivaor rostbiff
200 g brieost
1 st kiwi
10 jordgubbar (kan uteslutas)
10 körsbärstomater
10 vindruvor
3 msk rostad lök
persilja

image_pdfimage_print