Smörgåstårta fisk o räkor

smstrimps400

 

Smörgåstårta med fisk och räkor: 8 – 10 port

Smörgåstårtbottnar ca 20×30
eller  polarkaka 1,5 förpackningar

Tonfisk- alt. makrillfyllning:
1 burk Tonfisk i vatten (låt rinna av väl)
eller makrill på burk (skrapa bort en del av tomatsåsen)
1 dl Creme fraiche
hackad smörgåsgurka
citronpeppar

Räkfyllning:
200 g räkor skalade
1 msk majonnäs
1 dl creme fraiche
1 salladslök
2 msk hackad dill
rivet citronskal
salt, svartpeppar

Garnering:
*2 dl vispgrädde + 1 dl lättmajonnäs
*Bredbar  räkost

Dekorering:
Alt. 1 Kokta ägg i skivor eller hackade, laxrosor, räkor, tomater, gurka
Alt. 2 Lax, formade till rosor ägg, dillvippor, tomater, gurka, citron eller lime

Garnering:
Vispa grädden, blanda i majonnäs och bred över hela tårtan. Skiva gurkan och fäst den runt tårtan. Garnera med skinkrullar, tomatklyftor och citronskivor.

Tips: Lägg remsor av smörpapper under tårtan medan den garneras.

______________________________________________________________

Laxtårta  med kräftstjärtfyllning : 8 – 10 port

Smörgåstårtbottnar ca 20×30
eller  polarkaka 1,5 förpackningar

Fyllning: räcker till 2 lager

3 st hårdkokta ägg
350 g kräftstjärtar (häll ut spadet)
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
2 tsk riven pepparrot från tub
1 dl dill
1 st citron
salt o peppar

Dekoreringskräm: 8 p
2 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs

Topping:
200 g kallrökt lax
citron
Salladsblad runt om

Tips: strö över klippt gräslök

 

image_pdfimage_print