Smörgåstårta hjärtform Italiensk smörgåstårta

heart400
Smörgåstårta i hjärtform

Smörgåstårtbottnar

Fyllning 1:
Bredbart leverpastej och mjölk

Fyllning 2:
Skinkost

Garnering:
2 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
Sallad (krispsallad)
Skinka
Tomater
Apelsin
Hjärtformad smörgåstårta.
Skär bottnarna i hjärtform.

Fyllning;
Blanda leverpastej och mjölk till lagom konsistens och bred på den understa botten.
Lägg på nästa botten och bred skinkosten på den. Lägg på nästa botten.

Garnering:
Vispa grädden, blanda i majonnäs och bred över hela tårtan. Hacka salladen i strimlor och fäst den runt tårtan. Garnera med skinkrullar, tomatklyftor och apelsinskivor.

Tips: Pensla bottnarna med mjölk. Lägg remsor av smörpapper under tårtan medan den garneras.

Italiensk smörgåstårta

1,5 förp. polarkaka

Granering:
4 msk färskost, naturell
150 g lufttorkad skinka, tunna skivor (rosor)
2 dl svarta oliver
4 msk pinjenötter, rostade
100 g coctailtomater
125 g minimozzarella
basilika, några blad

Fyllning 1
200 g kronärtskocksbottnar , finhackade
2 dl hummus
2 dl bladpersilja, finstrimlad (basilika)

Fyllning 2
100 g salami, mild, strimlad
2 dl naturell färskost
2 st salladslökar, finhackade
200 g ruccola

Fyllning 3
150 g fetaost, mosad
2 dl créme fraiche
1 dl soltorkade tomater, strimlade
2 msk rivet citronskal

 

 

image_pdfimage_print