Pannacotta

 

pannacottapassion4001

Pannacotta passion i glas 2 port

1/2 vaniljstång (eller 1/2 tsk vaniljsocker)
2,5 dl mellangrädde
1/4 dl socker
2 små gelatinblad eller 1 stor

Garnering:
3 passionsfrukter

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Krama ur den och smält ner den i grädden.
Häll upp pannacottan i två vattensköljda glas. (Skölj glasen med varmt vatten så dom inte spricker.)
Låt stelna i kylen minst 2 timmar.

Tips: ta ½ tsk vaniljsocker istället för vaniljstången, behöver inte sjudas då.
Pannacottan smakar godast då den är riktigt kall.

Alt. garnering:
3 passionsfrukter
Kröp ur passionsfrukten och lägg på krämen.

pannacotta400

Pannacotta 4 port:
Gräddpudding

1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
5 dl mellangrädde
½ dl socker
4 små gelatinblad eller 2 stora
(1 tsk gelatinpulver motsvarar 2 st små gelatinblad)

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, vaniljstång och socker.
Låt grädden sjuda 15 min.Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Krama ur den och smält ner den i grädden.
Häll upp pannacottan i fyra vattensköljda koppar. Låt stelna i kylen ca två timmar.
Stjälp upp på en tallrik och garnera med bär.

image_pdfimage_print