Köttfärsgratäng

k_ttf_rsgrat400

Köttfärsgratäng 2  port

400 g potatis
Skala och skiva potatisen.

Färsröra 2 port:

200 – 250 g köttfärs
smör eller olivolja
2 dl pass. tomater
svartpeppar
timjan, oregano
vitlökspulver eller press. vitlöksklyfta
½ köttbuljongtärning eller köttfond

Ostsås 2 port:

1,5 dl mjölk + 2 tsk vetemjöl
salt
Riven ost

 

Färs: Bryn färsen i smör eller olja. Tillsätt den hackade löken och låt brynas med.
Krydda färsen, tillsätt passerade tomaterna och buljongtärningen.
.
Ostsås: Koka upp mjölk och vetemjöl.
Salta och blanda i osten.

Varva i en ugnsfast form hälften av potatisen. Sedan köttfärsröran.
Sist resten av potatis. Bred över ostsåsen.
Grädda i 225 grader ca 40 min tills potatisen är mjuk och gratängen har fin färg.

image_pdfimage_print