Köttfärssås med spaghetti

bolognese400

 

Köttfärssås: 2 port

150 – 200 g köttfärs
½ gul lök (eller lökpulver)
olja till stekning
2  dl passerade tomater
1 dl rött vin eller vatten
1 msk tomatpuré
½ köttbuljongtärning eller fond
1  pressad vitlök (eller vitlökspulver)
oregano eller basilika
svartpeppar
(cayennepeppar för starkare sås)

 

.
Spaghetti kokas al dente i saltad vatten med lite olja i.

Bryn köttfärsen och löken i olja. Tillsätt tomater, vatten, tomatpuré och köttbuljong.
Pressa i vitlök och krydda såsen. Låt den sjuda 15 – 30 minuter. Späd med mera vatten (pastavatten)om det behövs.
Servera med spaghetti, riven parmesan och rivna morötter.

Tips! Ersätt en del av färsen med morot och ev. rotselleri.

image_pdfimage_print