Kryddstark köttfärsröra i majsbröd

f_rsimajsb400

 

Kryddstark köttfärsröra i majsbröd  2 port

Färsröra:

250   g     köttfärs
½       gul  lök
2      st     vitlöksklyftor tunnt skivade
½      tsk   chilipulver
2      krm  cayennepeppar
svartpeppar
ev. tacokrydda
2 dl passerade eller krossade tomater
½     tärning   köttbuljong
½ dl  rött vin

Stek köttfärsen och löken. Krydda.
Tillsätt passerad/krossad tomat, köttbuljong och rött vin.
Låt sjuda 15 – 20 min.

Majsbröd:
Blanda:
½     dl      majsmjöl
0,75   dl      vetemjöl
lite   socker
1/4   msk   bakpulver
1/2   tsk     chilipulver

Arbeta in:
1       msk   olivolja

Blanda med:
3/4   dl       mjölk
1        st     äggvita

1. Smörj 7,5 dl:s eldfast form.  Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll majsbrödsdegen i formen.
3. Lägg köttfärsröran mitt på degen, men lämna 1,5 cm runt kanterna.
4. Baka 25 min i ugnen.
Pensla brödkanten med smält smör. Låt stå 5 min.
Servera med sallad.

image_pdfimage_print