Favoritlax i ugn

Favoritlax i ugn 2 – 4 port

2 port
ca 300 g laxfilé
lite svartpeppar
½ burk kräftstjärtar i lag

Blanda ihop:
½ tub hummer & krabbost
1,25 dl mellangrädde
1 msk hummerfond
½ dl hackad färsk dill

Strö över:
1 dl  riven västerbottensost

4 port
ca 600 g laxfilé
lite svartpeppar
1  burk kräftstjärtar i lag

Blanda ihop:
1 tub hummer & krabbost
2,5 dl  mellangrädde
2 msk hummerfond
1 dl hackad färsk dill

Strö över:
2 dl  riven västerbottensost

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfilén i en ugnsform och peppra.
Fördela kräftstjärtarna utan lag över fisken.
Blanda ihop mjukost, grädde, hummerfond och dill.
Häll blandningen över fisken. Strö över riven ost.
Gratinera ca 20 – 25 minuter.
Servera med potatis, sparris och citronklyfta.

Tips! Hummer & krabbost kan bytas ut mot kräftost.
Osten kan ersättas med annan smakrik ost.

image_pdfimage_print