Favoritlax i ugn

Favoritlax i ugn 2 – 4 port

2 port
ca 300 g laxfilé
lite svartpeppar
½ burk kräftstjärtar i lag

Blanda ihop:
½ tub hummer & krabbost
1,25 dl mellangrädde
1 msk hummerfond
½ dl hackad dill

Strö över:
1 dl  riven västerbottensost

4 port
ca 600 g laxfilé
lite svartpeppar
½  burk kräftstjärtar i lag

Blanda ihop:
1 tub hummer & krabbost
2,5 dl  mellangrädde
2 msk hummerfond
1 dl hackad dill

Strö över:
1 dl  riven västerbottensost

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfiléen i en ugnsform och peppra.
Fördela kräfstjärtarna utan lag över fisken.
Blanda ihop mjukost, grädde, hummerfond och dill.
Häll blandningen över fisken. Strö över riven ost.
Gratinera ca 20 – 25 minuter.
Servera med potatis, sparris och citronklyfta.

image_pdfimage_print