Karibisk lax

karibisklax4001

 

Karibisk lax 2 port

260 g laxfilé, utan skinn och ben
½ tsk kryddpepparkorn, grovmalda
½ tsk torkad piri piri
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära, mald
1 tsk havssalt

Gnid in laxen och låt den vila i rumstemperatur ca 15 – 30 min.

 

Ugnsbakade sötpotatisar

300 g Sötpotatis
olivolja
oregano
timjan
salt

Skala potatisen. Skär den i klyftor. Pensla med olja:
Strö över oregano, timjan och salt.
Baka i 225 grader tills de är mjuka.

Sänk värmen till 175 grader.  Ugnstek laxen ca 15 minuter.

 

Vitlökscreme

1 dl creme fraiche
½ msk majonnäs
1 st pressade vitlöksklyftor
½ st lime, rivet skal
1-1,5 tsk färskpressad limesaft

Rör ihop ingredienserna. Ställ i kylen.

 

.
Fruktsalsa
mango i tärningar (färsk eller fryst)
ananas i tärningar (färsk eller koncerverad)
körsbärstomater i klyftor
salladslök i skivor

Dressing:
1-1,5 msk olivolja
1 tsk pressad lime
½-1 msk grovsalt/havssalt
sambal oelek

Blanda ihop frukt och grönsakerna. Häll över dressingen och rör ihop.

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print