Tunnbrödsrullar skinka

Tunnbrödsrullar med skinka 6 st

1 mjukt tunnbröd

Fyllning:

1 kokt ägg
1/4 dl riven ost
1/4 dl créme fraiche
1 msk hackad gräslök eller persilja
salt, peppar
50 g skivad skinka

Garnering:
Gräslökskvistar eller persilja

Koka äggen, skala och mosa med gaffel.
Blanda i riven ost, créme fraiche och kryddgrönt.
Bred blandningen på tunnbrödet. Lägg på skinkskivor och rulla som rulltårta.
Linda i folie, låt ligga i frysen och skär rullarna till ca 2 cm:s breda skivor.
Garnera med persilja eller gräslökskvistar.

Tunnbrödssnittar 8 – 10 st

1 st mjuka tunnbröd
5 msk lätt créme fraiche
1 dl riven parmesanost eller västerbottensost
4 – 5 skivor strimlad prosciutto eller annan rökt skinka (50- 75 g)
ca 1 tsk sambal oelek (stark chilipasta)
(Ev. färsk strimlad chili för hetare snittar)

Blanda créme fraiche, ost skinka och sambal oelek till en röra.
Bred röran över tunnbrödet. Rulla ihop ganska hårt och vira rullarna i plast- eller aluminiumfolie. Ställ i kylen.
Skiva rullen i 8 -10 bitar. Grädda på en pappersklädd plåt i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
Garnera med färsk timjan och servera arma, ljumma eller kalla.

 

image_pdfimage_print