Indisk gryta Curry Rogan Josh

 

Indisk gryta Curry Rogan Josh 2 port

300 g finskuret fläskkött (eller lamm)
½ st lök
1,5 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
1,5- 2 dl buljong (vatten och buljongtärning)
1,5 msk tomatpuré
1 cm färsk ingefära (eller torkad)
½ tsk spiskummin
½ tsk sambal oelek (eller annan chilipasta)
2 st lagerblad
½ kanelstång
½ st färsk lime
salt och peppar

Strimla köttet, skär löken i tärningar. Bryn köttet och löken i olja, tillsätt vitlöken och buljongen.
Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, kryddorna, kanelstången och pressad lime. Låt grytan sjuda tills köttet är mört.
Servera med ris, sallad och öl. Gärna färskt bröd och raita till.

image_pdfimage_print