Baconlindad fläskfilé med fyllning

filemedbacon400

Baconlindad fläskfilé med fyllning

2 port

250 – 300 g fläskfilé
½ förpackning bacon
Philadelphiaost light
Svartpeppar
salt

1 dl mellangrädde till såsen

Putsa fläskfilé från senor. Skär en skåra längs efter filéen. Salta och peppra runt om.
Lägg baconen på skärbrädan lite i omlott. Fyll skåran med philadephiaost. Nyp ihop skåran och rulla köttet med bacon.
Bryn köttrullen i lite margarin och ställ den i lagom stor ugnsform.
Grädda i 200 grader tillsammans med hasselbackspotatisen.
När köttet är färdigt (efter ca 20 minuter) ta upp den, linda i ugnsfolie så den hålls varm.
Höj därefter ugnstemperaturen till 225 grader så hasselpotatisen får färg.
Gör såsen av skyn som bildas i ugnsformen.
Skär filéen i ca 2,5 tjocka skivor och lägg upp med hasselbackspotatis, sås och grönsaker.

Hasselbackspotatis:

3 medelstora potatisar per portion
smält margarin eller smör (för pensling)
salt
Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom.
(det går lätt om man lägger dem mot kanten på en skärbräda,eller använda en träslev under då man skivar)

Ugnstemperatur 200 – 225 grader ca 45 min. Strö över ströbröd mot slutet.

 

image_pdfimage_print