Carbonara

Spaghetti Carbonara 2 port
(Italiensk recept)

2 port spaghetti (ca 140 g)
1 förp bacon eller rimmat fläsk i strimlor / tärningar
olivolja och smör
1 liten vitlöksklyfta
2 äggulor
Svartpeppar, grovmalen
5 msk riven parmesan

Koka pastan i saltad vatten. Låt rinna av.

Vispa ihop ägg och salt under tiden som pastan kokar.
Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök och bacon/fläsk.
Fräs sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca 5 minuter.
Ta upp vitlöken som kastas.
Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon och strö över svartpeppar.
Rör om och dra kastrullen från värmen och häll ner äggulorna och hälften av osten under ständig omrörning.
Lägg upp på tallrikar. Strö över extra svartpeppar och resten av osten.

OBS! Äkta Italiensk Spaghetti Carbonara – Pasta alla carbonara  innehåller ingen grädde.

 

Spaghetti Carbonara 2 port:
(Svensk recept)

2 port spaghetti (ca140 g)
1 pkt bacon i strimlor
0,5 – 1 dl mellangrädde
2 äggulor
Svartpeppar, grovmalen
ev. vitlökspulver
riven ost ( parmesan)

Koka pastan i saltad vatten. Låt rinna av.
Skär baconet i små bitar, knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper. Koka upp grädden i stekpannan.
Häll pastan i kastrullen och rör om tills den är varm. Blanda med grädde, bacon och svartpeppar.
Ta av kastrullen från spisen och häll ner äggulorna under ständig omrörning.
Lägg upp på tallrikar. Riv lite ost i en skål och servera till.

 

image_pdfimage_print