Fläskfilégratäng

Fläskfilegratäng 2 port

250 g fläskfilé
margarin
½ msk curry
0,75 dl vatten
0,75 dl grädde
½ köttbuljongtärning
majsenaredning
1 banan i skivor
Riven ost

Putsa fläskfiléen från hinnor och skär den i skivor.
Bryn filéskivorna i margarin och flytta dem i en kastrull. skölj stekpannan med vatten och slå över köttet.
Tillsätt buljongtärningen och låt köttet sjuda en stund i buljongen. Ta upp köttet och lägg de i en gratängform.

Gratängsås:
Fräs curry i margarin i stekpannan. Häll på grädde. Red med majsenaredning och låt såsen sjuda en stund.
Slå såsen över köttet. Lägg skivad banan och  riven ost över. Gratinera i 225 grader ca 20 min

Servera med ris och sallad eller ugnstekta grönsaker.

 

image_pdfimage_print