Kottlett i ugn

Kottlett i ugn med ugnsrostade rotsaker 2 port:

2 st kotletter
salt och peppar
Salta och peppra kotletterna, bryn dem på vardera sida. Lägg dom i en ugnsfast form. Tillsätt lite vatten i stekpanna, koka upp och häll i formen.
Täck formen med ugnsfolie.
Efterstek i 225 graders ugnsvärme ca 45 minuter.

Efter en kvart sätts rotsakerna i ugnen.

Rostade rotsaker 2 port:
3 potatis (amandine)
3 jordärtskockor
1/4 dl olivolja
1 gul lök skivade
salt och svartpeppar
2 klyftor vitlök

Skär rotsakerna i cm tjocka skivor. Blanda med lök, olivolja och kryddorna. Sätt rotsakerna i ugnen, låt gå 30 minuter på 225 grader

Marinerade tomater:
7 – 8 körsbärstomater
1/2 chili finhackad
2 msk olivolj
1 msk vinäger (sherryvinäger)
1/2 tsk agavesirap eller honung
Hackad persilja

Då rotsakerna är klara, tillsätts de marinerade tomaterna.
Strö över persiljan.


image_pdfimage_print