Pepparfilé

 

pepparfile400

Pepparfilé med vitlökspotatis 2 port:

300 g fläskfilé eller oxfilé
svartpeppar (grovmalen)
grönpeppar (krossade)
rosépeppar (krossade)
1,5  dl mellangrädde
½ köttbuljongtärning
ev. salt

400 g potatis
margarin
salt och peppar
vitlök eller -pulver

Vitlökspotatis:
(Börja med potatisen eftersom den tar längre tid i ugnen)

Skiva potatisen och stek den 2 – 3 min på bägge sidor i stekpannan.
Smörj en ugnsform med margarin, gnid med vitlöken eller använd
vitlökspulver. Fördela potatisen i formen, salta och peppra mellan
varven.
Ställ formen i ugnen +200 grader tills potatisen är klar, ca 30 minuter.

Fläskfilé eller oxfilé:

Skiva filén i 2 cm tjocka skivor. Banka med knytnäven så dom blir
plattare. Strö på svart- och grönpeppar tryck lite lätt.
Stek i smör på båda sidor. Häll över grädden, smaksätt med
köttbuljong och strö över rosépeppar. Låt grädden koka in lite.

Ugnstekta tomater:

Dela två tomater. Droppa lite olivolja på snittytan. Krydda med oregano, vitlökspulver peppar och salt.
Stek i ugnen tillsammans med vitlökspotatisen mot slutet (ca 15 minuter)

 

 

 

image_pdfimage_print